Rib Eye Steak (neboli Entrecôte) je steak z přední části vysokého roštěnce, z oblasti žeber.
Bývá označován za nejšťavnatější steak. Právě tuk totiž dodává tomuto steaku typickou chuť.
Pokud ale rib eye nakrájíte a opečete na pánvi spolu s rajčaty a avokádem, nebudete litovat.
Pochutnají si všichni ti, kdo mají rádi maso.
Pro 2-3 mlsouny:
300 g keříkových rajčat
1 cibule
½ svazku petržele
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Omytá rajčata omyjeme a rozpůlíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Lístky petržele natrháme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, vydlabeme ze slupky, nakrájíme na kousky a zakápneme limetovou šťávou. Steak nakrájíme na kousky. Olej rozehřejeme na pánvi. Maso na něm asi 2 minuty opečeme a poté ochutíme solí a pepřem. Maso dáme stranou. Na stejný olej a výpeček dáme cibuli a rajčata. Chvíli podusíme a poté přidáme maso a avokádo a necháme prohřát. V případě potřeby okořeníme, posypeme petrželí a ihned podáváme.
Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg pro lecker.de