Nedostanete se do Itálie a jejich vynikající kuchyně se vzdát nechcete? Nevadí, nemusíte. Připravit si jejich báječná jídla zvládnete i ve vaší kuchyni.
Ochutnejte třeba tyto vynikající rybí linguine. Na ingrediencích nešetřete, čím kvalitnější budou, tím více se chuť vašeho talíře bude podobat tomu pravému italskému.
Hlavně se neošiďte na rybím mase.
Víte, jak poznat čerstvou rybu?
Pro 4 mlsouny:
1 lžíce panenského olivového oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
4 ančovičky naložené v oleji
1 chilli paprička
1 lžíce solených kaparů
400 g cherry rajčat
400 g filet oblíbené bílé ryby
hrst bazalkových lístků
Rybu nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno, stejně jako ančovičky a kapary.
Papričku rozpůlíme, očistíme od semínek a nasekáme najemno. Těstoviny uvaříme dle návodu na obale. Mezitím rozehřejeme na pánvi olej. Přidáme cibuli a restujeme, dokud nezměkne. Poté přidáme česnek, ančovičky, chilli a asi minutu restujeme. Přilijeme víno a necháme zredukovat na polovinu. Poté přimícháme rajčata a kapary a 5 minut povaříme. Nakonec přidáme rybu a vaříme asi 3-4 minuty. Dáváme pozor, aby se ryba nepřevařila.
Podáváme smíchané s uvařenými těstovinami a posypané lístky čerstvé bazalky.
Sandra Špačková
foto: taste.com.au