Máte rádi zeleninové polévky, jen se vám nechce krájet spousta zeleniny?
Nemusíte, stačí, když nakrájíte jen pár mrkví, celer, pórek a cibuli. Zbylé druhy zeleniny nahraďte zeleninou mraženou.
Na chuti polévky nijak neubude a přípravu polévky tak urychlíte.
Jistě v restauraci bychom mraženou zeleninou za vděk nevzali, ale doma občas výjimku udělat můžeme.
Pro 4 mlsouny:
250 g mražené jarní zeleniny
1 lžíce másla
1 pórek
3 mrkve
1 celer
1 kousek citrónové trávy
30 g sušených hub (namočených ve vodě)
½ l mléka
½ l vody
Brambory uvaříme ve slupce ve vroucí osolené vodě. Vodu slijeme a brambory rozkrojíme na půl. Oloupanou a nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme brambory a krátce orestujeme. Celer a mrkev oloupeme, nakrájíme a přidáme do hrnce. Zalijeme vodou a mlékem a 10 – 15 minut povaříme.
Pokud v polévce chcete mít brambory, pár jich vyjměte a propasírujte nebo rozmixujte do polévky. Osolíme a opepříme. Přidáme mraženou zeleninu, nakrájený pórek a houby a přivedeme k varu. Stáhneme z plamene a necháme 10 minut odležet a můžeme podávat.
Sandra Š.