Rybí filety zapečené s limetou

Limetu lze použít nejen do salátů či do míchaných nápojů, výtečně chutná třeba i v kombinaci s rybím filé.

Získáte tak výtečné chutné a zdravé jídlo. Limety totiž díky vitaminu C pomáhají vybudovat prvotřídní ochranný štít proti virům. Hloubkově čistí trávicí soustavu a kromě toho efektivně bojují s infekcemi, jako je kašel a nachlazení.

Stejně jako citrony i limety obsahují vitamíny B. A také vápník, hořčík, draslík, fosfor, železo, zinek a jiné minerální prvky.

Pro 4 mlsouny:

8 čerstvých filet ze pstruha
3 limety
6 lžic chilli omáčky
6 lžic sójové omáčky
pepř
6 větviček koriandru

Rybí filety očistíme a osušíme. Z pečícího papíru vyřízneme 4 díly. Na každý z nich vložíme 2 filety. Z papíru vytvarujeme loďku (viz. obrázek) a konce svážeme kuchyňským provázkem. Přendáme na plech. Limety omyjeme a kůru nastrouháme. 2 limety nakrájíme na tenké plátky. Z třetí limety vymačkáme do mísy šťávu. Kůru, chilli omáčku, sojovou omáčku, pepř a limetovou šťávu smícháme. Směsí rybu potřeme a navrch naskládáme plátky limety. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C 15 minut. Mezitím omyjeme koriandr a odtrháme z něj lístky. Rybu vyjmeme z plechu a podáváme posypanou koriandrem.

Sandra Špačková
foto: eatsmarter.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>