Caprese panini

Od hladu nám může pomoct rychlá dobrota – panini. Jak název napovídá, jedná se o pokrm z Itálie.

Právě italské bary, rychlá občerstvení nabízejí nejen výtečné espreso, ale podávají i panini. Tyto mnohdy velmi bohaté výtvory s bujnou fantazií obkládají kombinacemi salámu, sýra, rajčat, šunky, sardelek, krevet a dalších lahůdek. Podle toho, co je místní oblibou.

My jsme pro vás připravili jednu z množností.

 

Pro 2 mlsouny:

3 lžíce olivového oleje
¼ lžičky soli
1/8 lžičky mletého pepře
¼ lžičky sušeného česneku
4 plátky mozzarelly
4 plátky bílého chleba, veky nebo trustového chlebu
6-8 lístků bazalky
4 plátky rajčat

V menší míse smícháme pepř, sůl, česnek a olivový olej, důkladně smícháme.Plátky chleba z jedné strany potřeme olivovou směsí. Navrch položíme dva plátky mozzarelly, přidáme rajčata a 4 bazalkové lístky. Přiklopíme dalšími plátky a vrch potřeme zbylým olejem. Předehřejeme gril nebo pánev a z každé strany alespoň 4 minuty, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne.

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>