Základem tohoto dobrého jídla je jednoznačně kvalitní telecí maso. Nejvhodnější část je telecí kýta, tedy vrchní šál nebo ořech. Maso nakrájejte na slabé, asi dvoucentimetrové plátky, které je pak třeba rozklepat.
Právě jaro je období mladého masa, a tak by neměl být problém telecí maso sehnat. Proto, že je nízkotučné, má vysokou stravitelnost a velký obsah železa hodí se na talíře těch, kdo si zakládají na zdravém životním stylu či těch, kdo se snaží o nižší váhu.
Pro 2 mlsouny:
½ menšího manga
bazalka
4 tenké telecí řízky (à 70 g)
1 lžíce olivového oleje
100 ml suchého bílého vína
125 ml telecího vývaru
Mozzarellu nechejte okapat a nakrájejte na tenké plátky. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Bazalku umyjeme, odtrháme od stonku a natrháme.
Maso naklepeme a okořeníme solí a pepřem. Na polovinu masa rozložíme plátky mozzarelly a manga. Posypeme bazalkou. Překlopíme druhou půlkou masa a za pomocí párátek uzavřeme.
V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme z každé strany dvě minuty. Poté do pánve přilijeme víno a zredukujeme ho na polovinu. Poté přidáme telecí vývar, přivedeme k varu, krátce povaříme a omáčku poté ochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami a omáčkou.
Sandra Špačková