Přichází duben a s ním i novinky v Chefparade. Přijďte se naučit na kurzy vaření něco nového. Je z čeho vybírat.
Tradiční vietnamská kuchyně – 10. 4. – 18:00
Vietnamská kuchyně je typická svou pestrostí a zároveň jednoduchostí. Přijďte se naučit připravit jednu z verzí tradiční polévky Pho, která je v dnešní době tak oblíbená.
Překvapí Vás jednoduchost přípravy letních závitků, které jsou jedním z nejchutnějších předkrmů.
Bún chả jako další populární pokrm z této vzdálené země nemůže na našem menu také chybět. A na závěr samozřejmě sladká tečka.
Menu:
Sinh tố xoài [šiň tó suai] koktejl s čerstvým mangem
Gỏi cuốn [zoi čun] studené jarní závitky s krevetami v rýžovém papíru bánh đa nem [báň da nem]
Phở bò [fhǣ ba] polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi phở a jarní cibulkou
Bánh xèo [pǣn kseo] syčící placka – křupavé palačinky, plněné pečeným bůčkem, krevetami a mungo výhonky se salátem a okurkou
Nước chấm [nús čam] pikantní dipy k masu, nudlím a polévkám
Bún chả [bun čá] grilovaný bůček a mleté vepřové maso, marinované ve sladkokyselé omáčce, s rýžovými nudlemi bún, salátem a dipem
Bánh Bò Nướng [pǣn bo nǖn] moderní vietnamský piškotový moučník s bazalkovou šlehačkou
Zdobení a potahování dortů s foodblogerkou Janou Chotovou popecenicko.cz – 12. 4. – 11:00
Na stránkách popecenicko.cz o sobě Jana píše: „Celé to začalo mojí láskou k pečení. Peču ráda a často. Jsem však hlava děravá a proto jsem vždycky už druhý den nevěděla, co všechno jsem “do toho sakra dala”. A tak jsem si vytvořila blog, který sloužil jako soukromá “kuchařka”a úložiště receptů.
Na tento kurz si pro vás však Jana připravila něco trochu jiného. Naučí vás zdobit a potahovat dorty, které si můžete samozřejmě odnést s sebou domů.
Velikonoční párty pro děti – 19. 4. – 11:00
Na Velikonoční párty pro děti si vaši nejmilejší připraví pořádnou zásobu malovaných vajíček na nejrůznější způsoby, připraví si čokoládová zvířátka a samozřejmě nebude chybět ani velikonoční beránek.
Menu:
Malování velikonočních vajíček
Příprava čokoládových zvířátek
Pečení velikonočního beránka
Sezónní kurz chřestových specialit s Radkem Jakubcem – 25. 4. – 18:00
Naučíte se přípravu opravdových delikates, kterými tuto sezónu můžete překvapit své blízké.
Menu:
Krém ze zeleného chřestu s glazurovanou limetkou
Steak z lososa na bílém a zeleném chřestu s bernaiskou omáčkou
Salátek z bílého a zeleného chřestu s čekankou a panchetovým vinaigrettem
Medový sorbet s bílým chřestem a bazalkovou pěnou
Zahajujeme sezónu grilování – 26. 4. – 11:00
Chcete proniknout do tajů správného postupu při grilování? Pak je tento kurz určen právě Vám.
Protože je venku hezky, zahajujeme letos grilovací sezónu o něco dříve. Naučíte se připravovat lahodné argentinské steaky, dozvíte se, jak na přípravu jehněčích hřebínků či na chutnou grilovanou zeleninu.
Ke grilování používáme outdoorové grily Campingaz - Zrozeny z lásky ke kempování a žití v přírodě společně s touhou neustále vyvíjet a inovovat.
Grilujeme venku na naší terase Holešovického studia.
Menu:
Kuřecí prsa na rozmarýnu a citronu
Argentinská roštěná
Špíz ze zeleniny a kuřecích srdíček
Grilovaná zelenina
Jehněčí hřebínky
Krkovice na grilu
Pražma královská na grilu