I dnes pro Vás šéfkuchař restaurantu Daliborka připravil zajímavý recept. Tentokrát na vynikající tataráček z tuňáka.
Tuňáka jistě všichni známe z konzerv, ale ačkoli nám i ten může přijít jako dobrota, není to nic oproti tomu, jak chutná čerstvý. Kdo již ochutnal steak z tuňáka jistě dá za pravdu, že se jedná o skvělou záležitost, a co teprve když se z něj připraví tatarák. Musíte zkrátka ochutnat.
Maso z tuňáka je navíc báječným pomocníkem při cestě ke štíhlé linii. Obsahuje jen malé množství nasycených mastných kyselin a naopak se chlubí velkým množstvím vitamínů.
Pro 4 mlsouny:
Příprava:
1 ks fenykl
Arašídový olej
Sojová omáčka Kikkom
1 ks chilli
1 svazek pažitky
Olivový olej
Mix salátů
Řeřicha
Limetka
Postup:
Tuňáka nakrájíme na malé kostičky a pak ještě trochu přesekáme. Na jemném struhadle nastrouháme fenykl, pouze část a přidáme k tuňákovi. Pak nasekáme pažitku a opět přidáme k tuňákovi. Dochutíme chilli, arašídovým olejem a sojovou omáčkou Kikkom. Vše dobře spojíme a necháme vychladit.
Servis:
Saláty promícháme olivovým olejem a položíme na talíř, ogrilujeme toast chléb a pomocí tvořítka vytvarujeme tataráček. Na závěr ozdobíme řeřichou.
Recept + foto: www.daliborka-restaurant.cz