Špenátové knedlíky

Špenát sice neobsahuje tolik železa, kolik jsme si ještě před pár lety mysleli, ale přesto se jedná o zdravou zeleninu, kterou bychom z našeho jídelníčku neměli vynechávat. Asi největší potíže s jeho konzumací mají ti nejmenší mlsouni. Zkuste jim je zakomponovat do knedlíků, třeba jej vezmou na milost.

A kdyby náhodou ne, vy si na nich určitě pochutnáte. Jedná se totiž o opravdovou dobrotu.

 

 

Pro 4 mlsouny:

150 g mladého špenátu

2 cibule

2 stroužky česneku

70 g másla

400 g sýru ricotta

125 g suché veky

4 vejce

50 g pivního sýra

50 g parmezánu

sůl

pepř

mouku na ruce

 

Špenát omyjeme a necháme okapat. Pár lístku dáme stranou na podávání a zbylý špenát nasekáme nahrubo. Cibuli a česnek oloupeme nasekáme na jemno.20 gmásla rozehřejeme na pánvi a za stálého míchání cibuli s česnekem podusíme dosklovata. Vyjmeme, dáme stranou a necháme vychladnout.

Ricottu dáme do cedníku a nechápe odkapat. Veku natrháme na menší kousky. Ricottu smícháme důkladně s vejcem. Cibuli, veku, sýr, špenát přidáme, promícháme a osolíme a opepříme. Promícháme a asi 30 minut necháme přikryté odležet. Poté pomoučenýma rukama vytvarujeme knedlíky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme na mírném ohni asi 8 minut, až knedlíky vystoupají na povrch.

Mezitím 50 g másla rozpustíme. Knedlíky vyjmeme z vody a necháme okapat. Podáváme se špenátovými listy přelité rozpuštěným máslem.

 

Sandra Špačková

foto: Food & Foto, Hamburg

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>