Asijská marináda

Máte chuť na hovězí maso, ale nevíte, jak ho připravit? A co takhle si jej připravit na asijský způsob, tedy trochu pikantně? Připravili jsme pro vás recept na ostrou marinádu, která se nejlépe hodí k hovězímu. Pokud ale seženete zrovna hezké vepřové, můžete ji použít i k němu.

To jestli maso pak zapečete nebo ho upravíte nějak jinak, je už jen na vás.

 

 

Pro 4 mlsouny:

10 g zázvoru
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
30 g jarní cibulky
1 limetka
100 ml arašídového oleje
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce čerstvého koriandru

Zázvor i česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli podélně rozřízneme a semínka vyndáme. Nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Limetu omyjeme a ostrouháme kůru, poté ji rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Sojovou omáčku, olej a limetovou šťávu smícháme v misce. Přidáme zázvor, chilli, cibuli, česnek, kůru z limety a natrhané lístky koriandru. Zálivkou přelijeme maso a v chladu necháme alespoň dvě hodiny odležet.

 

Sandra Špačková
foto: www.edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>