Máte chuť na hovězí maso, ale nevíte, jak ho připravit? A co takhle si jej připravit na asijský způsob, tedy trochu pikantně? Připravili jsme pro vás recept na ostrou marinádu, která se nejlépe hodí k hovězímu. Pokud ale seženete zrovna hezké vepřové, můžete ji použít i k němu.
To jestli maso pak zapečete nebo ho upravíte nějak jinak, je už jen na vás.
Pro 4 mlsouny:
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
30 g jarní cibulky
100 ml arašídového oleje
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce čerstvého koriandru
Zázvor i česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli podélně rozřízneme a semínka vyndáme. Nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Limetu omyjeme a ostrouháme kůru, poté ji rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Sojovou omáčku, olej a limetovou šťávu smícháme v misce. Přidáme zázvor, chilli, cibuli, česnek, kůru z limety a natrhané lístky koriandru. Zálivkou přelijeme maso a v chladu necháme alespoň dvě hodiny odležet.
Sandra Špačková
foto: www.edeka.de