Tento netradiční salát vás chuťově velmi překvapí. Není to sice salát, který by vám pomohl ubrat přebytečná kila, ale skvěle se hodí k masům a uzeninám. Kdo masové pokrmy moc nemusí, pak mu k salátu postačí jen čerstvý chleba.
Jak jste si mohli přečíst v magazínu, zelí je jednou z nejdravějších zelenin a dodá vašemu tělu tolik potřebné vitamíny. Proto neváhejte a pusťte se do přípravy, pochutnáte si.
Pro 4 mlsouny:
100 g cibule
150 g mrkve
100 g červené papriky
1 lžíce petržele
sůl
pepř
na zálivku:
100 ml mléka
2 lžíce cukru
1 lžíce citronové šťávy
Hlavu zelí rozčtvrtíme a košťál oddělíme. Zelí nakrájíme na proužky. Cibuli a mrkev oloupeme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky, mrkev také rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Papriku očistíme od jádřince a nakrájíme na proužky.
Na zálivku smícháme ve větší míse majonézu s mlékem, cukrem, octem a citrónovou šťávou. Nakrájenou zeleninu smícháme s dresinkem a přidáme i natrhané lístky petržele. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici.
Martina M.