Šťavnatý zelný salát

Tento netradiční salát vás chuťově velmi překvapí. Není to sice salát, který by vám pomohl ubrat přebytečná kila, ale skvěle se hodí k masům a uzeninám. Kdo masové pokrmy moc nemusí, pak mu k salátu postačí jen čerstvý chleba.

Jak jste si mohli přečíst v magazínu, zelí je jednou z nejdravějších zelenin a dodá vašemu tělu tolik potřebné vitamíny. Proto neváhejte a pusťte se do přípravy, pochutnáte si.

 

 

Pro 4 mlsouny:

750 g zelí
100 g cibule
150 g mrkve
100 g červené papriky
100 g cherry rajčat
1 lžíce petržele
sůl
pepř

na zálivku:

120 g majonézy
100 ml mléka
2 lžíce cukru
3 lžíce octu
1 lžíce citronové šťávy

Hlavu zelí rozčtvrtíme a košťál oddělíme. Zelí nakrájíme na proužky. Cibuli a mrkev oloupeme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky, mrkev také rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Papriku očistíme od jádřince a nakrájíme na proužky.

Na zálivku smícháme ve větší míse majonézu s mlékem, cukrem, octem a citrónovou šťávou. Nakrájenou zeleninu smícháme s dresinkem a přidáme i natrhané lístky petržele. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici.

 

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>