Maková bábovka s pomerančem

Máte chuť na netradiční bábovku? A potřebujete se zbavit zásob ve spíži? Pak si ji upečte podle následujícího receptu.

Bábovka je perfektně vláčná, vydrží dlouho měkká a bude chutnat všem hostům. Zároveň není nijak náročná na ingredience, které máme povětšinou běžně doma. Takže se můžete pustit do pečení hned, jakmile vás přepadne chuť.

 

 

80 g mletého máku
200 ml mléka
250 g změklého másla
180 g cukru krystal
pomerančová kůra ze dvou pomerančů
špetka soli
3 vejce
270 g hladké mouky
1 kypřící prášek
120 ml pomerančového džusu

na sirup:
200 g cukru krystal
250 ml pomerančového džusu

na dekoraci:
¼ kokosu
kůra z pomerančů

Mák a mléko smícháme. Máslo, cukr, sůl a pomerančovou kůru vyšleháme do pěny. Postupně přišleháme vejce po vejci. Mouku prosejeme s kypřícím práškem a přimícháme k máslové směsi. Nakonec přidáme i džus a mléko s mákem.

Směs dáme do vymazaného plechu a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C. Koláč vyjmeme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím kokos oloupeme pomocí škrabky a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 160 °C 5 minut dozlatova. Koláč přelijeme sirupem a posypeme strouhaným kokosem a pomerančovou kůrou.

 

Martina Mlsná
foto: finisfeinstes.at


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>