Chutnala Vám ryba o Vánocích tak, že máte chuť zařadit jí do jídelníčku častěji? Proč ne, jen tak uděláte něco pro své zdraví a navíc si pochutnáte.
Tentokrát jsme pro vás připravili recept s lososem. K přípravě potřebujete jen jeden větší pekáč a troubu. Vše se totiž peče společně a výsledkem je vynikající pečený losos s bramborami, slaninou a hráškem.
Pro 4 mlsouny:
2 lžíce olivového oleje
150 g nakrájené slaniny nebo panchetty
700 g filetu lososa
4 jarní cibule
hrst natrhaných mátových lístků
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dále do pekáče a polijeme je 1 lžící olivového oleje. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Poté k nim přidáme panchettu a na dalších 10 minut vložíme do trouby. Vyjmeme z trouby a brambory posuneme na stranu. Doprostřed vložíme lososa zakápneme zbylým olejem a vložíme do trouby na 20 minut do trouby. Mezitím ve vroucí osolené vodě 2 minuty povaříme hrášek. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Hrášek, mátu a cibuli nasypeme na upečeného lososa a můžeme podávat.
Martina Mlsná
foto: bbcgoodfood.com