Tyto kuličky můžeme znát ze sousedního Německa nebo Rakouska. V obou zemích se často připravují na karnevaly nebo na Silvestra. Velmi oblíbené jsou u dětí, kterým se připravují k narozeninám.
Nejlepší jsou ještě teplé, čerstvě obalené v cukru. Existuje mnoho receptů, většinou jsou z kynutého těsta. Pokud však nechcete čekat, až těsto vykyne, pak si je připravte podle tohoto receptu.
Pro 4 mlsouny:
250 g mouky
3 vejce
50 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
2 lžíce rostlinného oleje
olej
120 g cukru
Tvaroh s moukou, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a olejem dáme do mísy a vypracujeme v hladké těsto. V hlubší pánvi nebo ve fritéze rozehřejeme olej na 175 stupňů. Za pomocí lžičky vytvarujeme kuličky a každou v oleji osmažíme dozlatova asi 4-5 minut. Odložíme na papír a necháme tuk odkapat. Vznikne celkem 45 kousků. Ještě teplé obalíme v cukru a necháme vychladit. Kuličky napíchneme na špejle. A podáváme.
Martina Mlsná
foto: edeka.de
Porovnat ceny >>
Smažené tvarohové kuličky
prosím v popisu je napsáno „Máslo s moukou“, ale v ingrediencích není máslo, ale tvaroh. Chtěla bych tvarohové kuličky udělat, ale kde je chyba. Nemělo být v popisu „Tvaroh s moukou atd.“? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
máte pravdu, máslo do těsta vůbec nepatří a v receptu už bylo zaměněno za tvaroh. Děkujeme za upozornění. Recept určitě vyzkoušejte, je to dobrota.
tým Mlsáníčko.cz
Týme Mlsáníčko,
mnohokrát děkuji za odpověď Recept určitě vyzkouším.
Pěkný večer.
Evík