Vepřovou panenku lze připravit na spoustu způsobů.
Ingredience na tuto její úpravu na paprice a jarní cibulce máte obvykle doma a když náhodou ne, snadno je seženete v obchodě na rohu ulice a nemusíte sahat ani hluboko do kapsy.
Toto vydatné jídlo, které bude chutnat všem masožravým mlsounům připravíte do 30 minut.
Co víc si přát.
Pro 4 mlsouny:
600 g vepřové panenky
200 g rýže
2 lžíce oleje
pepř, sůl
1 lžíce mouky
300 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
2-3 lžičky mleté papriky
Jarní cibuli omyjeme a celou ji nakrájíme na tenká kolečka. Maso podélně rozkrojíme a nakrájíme na ½ cm proužky. Rýži připravíme podle návodu na obalu.
Mezitím rozehřejeme v pánvi olej. Maso na něm opečeme po dobu 4-5 minut. Po asi třech minutách přidáme k masu polovinu cibule a ochutíme solí a pepřem. Maso vyjmeme, do výpečku přidáme máslo, necháme rozpustit, přidáme mouku a krátce zpěníme. Zalijeme vývarem a smetanou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přidáme maso, necháme ho opět ohřát a dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přimícháme zbylou cibuli a podáváme s rýží.
Martina Mlsná
foto: lecker.de
Porovnat ceny >>