Topinamburová polévka s restovanými houbami

Přestože jsou ingredience do této polévky velice levné, je tato polévka naprostou delikatesou.

Do půl hodiny máte na stole báječnou polévkou, za kterou se nemusíte stydět ani před návštěvou.

Ani její příprava není složitá, zvládne ji i ten, kdo stojí v kuchyni poprvé. Protože jsou v této polévce hlavní přísadou topinambury, je polévka vhodná i pro diabetiky.

 

 

Pro 4 mlsouny:

20 g sušených hub
500 g topinamburu
100 g kořenové petržele
1 cibule
50 g másla
½ kuřecího vývaru
1 lžíce oleje
125 ml smetany
sůl
pepř

 

Sušené houby namočíme do vody. Topinambur oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Petržel nakrájíme na tenké plátky a cibuli na kostičky. Máslo rozehřejeme v hrnci a zeleninu na něm podusíme. Přidáme na vývar, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Mezitím z namočených hub vymačkáme vodu, nakrájíme je na malé kousky a na oleji je orestujeme do křupava. Uvařenou polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Pro zjemnění chutí můžeme do polévky přidat lžíci másla. Polévku servírujeme s restovanými houbami.

Sandra Špačková
foto: ichkoche.at

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>