Kapustovo – bramborový salát

Kapusta, brambory, ředkvičky a žampiony dokáží společně vytvořit vynikající salát, který navíc nezatíží naši peněženku.

Všechny tyto ingredience jsou zároveň běžně k dostání téměř v každém obchodě, a proto si jej můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.

Není potřeba k němu podávat žádnou přílohu, protože dokáže zasytit.
 

Pro 4 mlsouny:

 

½ hlávky kapusty (asi 600 g)

500 g brambor

250 g žampionů

200 ml zeleninového vývaru

4 lžíce vinného octa

2 lžíce hořčice

1 lžíce slunečnicového oleje

1 svazek ředkviček

1 svazek petržele

sůl

pepř

 

Brambory očistíme a ve vroucí uvařené vodě uvaříme doměkka. Slijeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Kedlubnu očistíme, rozpůlíme a odkrojíme košťál. Nakrájíme na tenké proužky. Ve vroucí osolené vodě je po dobu 3-4 minut blanžírujeme. Vložíme do studené vody, abychom zastavili var. Vývar přivedeme k varu, přidáme hořčici a ocet. Ochutíme solí a pepřem, přelijeme přes brambory a  necháme 20 minut v klidu. Houby očistíme, rozpůlíme a v pánvi rozehřejeme olej. Houby na něm krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Kapustu a houby přidáme k bramborám a necháme dalších 10 minut vylouhovat. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Petržel omyjeme, necháme okapat, natrháme a nasekáme na jemno. Vše promícháme, v případě potřeby ochutíme a můžeme podávat.

 

Martina Mlsná

foto: lecker.de

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>