Kuřecí maso, lilky, rajčatová omáčka a 2 druhy sýru v jednom pekáči – mňamka říkáte si?
Inspirujte se a připravte si tuto dobrotu k obědu.
Spojení všech ingrediencí vám připomene oblíbenou italskou kuchyni. Kdo by si nechtěl v tomto chladném období vzpomenout na krásné dny strávené ve slunné Itálii?
Pro 4 mlsouny:
80 g bílého chleba (2-3 dny starý)
50 g parmezán
125 g mozzarella
7 lžic + ještě trochu olivového oleje
2 lilku
sůl, pepř, cukr
1 větší cibule
2 stroužky česneku
4 kuřecích prs
3 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka rajčat
tuk
Chleba a parmezán rozdrobíme nadrobno nebo nastrouháme. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky a spolu s rozdrobeným chlebem, parmezánem a 2 lžícemi oleje.
Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vymažeme olejem. Lilky omyjeme a nakrájíme na 1-2 cm široké plátky. Rozložíme na je na plech, posolíme a pokapeme 3 lžícemi oleje. Vložíme do trouby a 30 minut pečeme dozlatova. Po 15 minutách plátky otočíme.
Mezitím oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme a v případě potřeby rozpůlíme. 2 lžíce oleje rozehřejeme na pánvi. Maso na něm z každé strany 2 minuty opečeme, osolíme, opepříme a dáme stranou. Na stejném oleji opečeme cibuli s česnekem, přidáme rajský protlak a plechovku s rajčaty, ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Přivedeme k varu a 10 minut podusíme. V případě potřeby ještě dochutíme. Pekáčovou formu vymažeme. Z trouby vyjmeme lilky a teplotu stáhneme na 175°C. Lilky přendáme do pekáčové formy a zalijeme rajčatovou omáčkou, přidáme maso a posypeme sýry. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.
Martina Mlsaná
foto: www.lecker.de
Porovnat ceny >>