Lilkovo – kuřecí nákyp

Kuřecí maso, lilky, rajčatová omáčka a 2 druhy sýru v jednom pekáči – mňamka říkáte si?

Inspirujte se a připravte si tuto dobrotu k obědu.

Spojení všech ingrediencí vám připomene oblíbenou italskou kuchyni. Kdo by si nechtěl v tomto chladném období vzpomenout na krásné dny strávené ve slunné Itálii?

 

 

 

Pro 4 mlsouny:

80 g bílého chleba (2-3 dny starý)

50 g parmezán

125 g mozzarella

7 lžic + ještě trochu olivového oleje

2 lilku

sůl, pepř, cukr

1 větší cibule

2 stroužky česneku

4 kuřecích prs

3 lžíce rajčatového protlaku

1 plechovka rajčat

tuk

Chleba a parmezán rozdrobíme nadrobno nebo nastrouháme. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky a spolu s rozdrobeným chlebem, parmezánem a 2 lžícemi oleje.

Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vymažeme olejem. Lilky omyjeme a nakrájíme na 1-2 cm široké plátky. Rozložíme na je na plech, posolíme a pokapeme 3 lžícemi oleje. Vložíme do trouby a 30 minut pečeme dozlatova. Po 15 minutách plátky otočíme.

Mezitím oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme a v případě potřeby rozpůlíme. 2 lžíce oleje rozehřejeme na pánvi. Maso na něm z každé strany 2 minuty opečeme, osolíme, opepříme a dáme stranou. Na stejném oleji opečeme cibuli s česnekem, přidáme rajský protlak a plechovku s rajčaty, ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Přivedeme k varu a 10 minut podusíme. V případě potřeby ještě dochutíme. Pekáčovou formu vymažeme. Z trouby vyjmeme lilky a teplotu stáhneme na 175°C. Lilky přendáme do pekáčové formy a zalijeme rajčatovou omáčkou, přidáme maso a posypeme sýry. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.

Martina Mlsaná
foto: www.lecker.de

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>