Čeká vás náročný den plný běhání a tušíte, že se jen tak nenajíte? Pak to chce pořádnou snídani. Když nás dokáží brambory nasytit k obědu, proč by nás nemohly nasytit i k snídani?
Jen to zkuste sami. Bramborová pomazánka se zakysanou smetanou je jednoduchá, můžete si ji připravit už den předem a budete z ní čerpat síly po celý den.
Pro 4 mlsouny:
400 g brambor
sůl
½ lžičky kmínu
120 g cibule
30 g másla
200 g zakysané smetany
špetka kajenského pepře
špetka mletého koriandru
pepř
špetka mletého kmínu
pažitka
Brambory omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a přikryté vaříme asi 20 minut. Vodu slijeme a necháme trochu vychladnout. Brambory oloupeme a v míse je rozmačkáme, jako bychom připravovali šťouchané brambory. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo necháme v pánvi rozpustit a cibuli na něm opečeme dozlatova. Cibuli a smetanu přimícháme k bramborám. Ochutíme kořením. Podáváme namazané na pečivu a posypané nakrájenou pažitkou.
Sandra Špačková
foto: www.edeka.de