Čokoládovo – banánová bábovka

Bábovky jsou stálicemi na našich nejen víkendových stolech. Máte-li je také rádi a hledáte nové inspirativní recepty, vyzkoušejte tuto bábovku. Rodina vás bude milovat. Je to navíc skvělý způsob, jak zužitkovat zhnědlé banány.

 

Pro 4 mlsouny: 

 

225 g másla

450 g rozlámané čokolády

375 g mouky

1 balíček kypřícího prášku

40 g kakaového prášku

450 g třtinového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

špetka soli

6 vajec

500 g banánů

200 g smetany ke šlehání

40 g másla

 

Máslo necháme rozpustit. 250 g čokolády nasekáme. Mouku, kypřící práše, kakao, cukr a vanilkový cukr a sůl smícháme. Vejce oddělíme od bílků a z  bílků ušleháme sníh a poté začneme postupně přilévat rozpuštěné máslo. Nakonec přimícháme I sypkou směs. Banány oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmělníme. 300 g banánů odvážíme. Do těsta přimícháme rozmělněné banány a nasekanou čokoládu. Formu o průměru 26 cm. Vymažeme máslem a posypeme moukou. Těsto do ní vlijeme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 1 hodinu. Mezitím zbylou čokoládu nalámeme. Máslo, čokoládu a smetanu ve vodní lázni a smícháme. Polevou přelijeme hotový koláč a necháme 1-2 hodiny v chladu vychladnout.

 

Martina Mlsná

foto: www.lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>