Bábovky jsou stálicemi na našich nejen víkendových stolech. Máte-li je také rádi a hledáte nové inspirativní recepty, vyzkoušejte tuto bábovku. Rodina vás bude milovat. Je to navíc skvělý způsob, jak zužitkovat zhnědlé banány.
Pro 4 mlsouny:
225 g másla
450 g rozlámané čokolády
375 g mouky
1 balíček kypřícího prášku
40 g kakaového prášku
450 g třtinového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
špetka soli
6 vajec
500 g banánů
200 g smetany ke šlehání
40 g másla
Máslo necháme rozpustit. 250 g čokolády nasekáme. Mouku, kypřící práše, kakao, cukr a vanilkový cukr a sůl smícháme. Vejce oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh a poté začneme postupně přilévat rozpuštěné máslo. Nakonec přimícháme I sypkou směs. Banány oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmělníme. 300 g banánů odvážíme. Do těsta přimícháme rozmělněné banány a nasekanou čokoládu. Formu o průměru 26 cm. Vymažeme máslem a posypeme moukou. Těsto do ní vlijeme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 1 hodinu. Mezitím zbylou čokoládu nalámeme. Máslo, čokoládu a smetanu ve vodní lázni a smícháme. Polevou přelijeme hotový koláč a necháme 1-2 hodiny v chladu vychladnout.
Martina Mlsná
foto: www.lecker.de