Grilovací sezóna se chýlí ke svému konci. Kdo je otužilejší, pravděpodobně gril ještě vytáhne a připraví svým blízkým jedno z posledních grilovaných jídel. Proč sezónu neukončit něčím novým? Tyto lilkové rolky jsou vynikající volbou.
Ani teplomilci však nemusí klesat na mysli, tuto dobrotu si můžete připravit i v teple domova na grilovací pánvi nebo na grilu v troubě. Ať chutná.
Pro 4 mlsouny:
3 lilky
kapka olivového oleje
2 mozzarelly
2 rajčata
8 lístků bazalky
Na dresing:
2 lžíce piniových oříšků
2 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného parmezánu
150 ml olivového oleje
Neprve připravíme dresing. Všechny ingredience dáme do food procesoru a po chvíli postupně začneme po kapkách přilévat olej. Dáme do mísy a položíme stranou. Z lilků odkrojíme zelenáý konec a nakrájíme je na 16 plátků. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev a plátek po plátku je na něm dozlatova opečeme a dáme stranou. Polovinu plátků zakápneme olejem, osolíme, opepříme a položíme na něj plátek mozzarrelly, rajčete a lístkek bazalky. Zabalíme do wrapu a druhým plátkem zabalíme zbylá odkrytá místa. Tím vytvoříme malé uzlíčky, aby se nerozbalily, můžeme do nich zapíchnout párátko. Pokud na jídlo nespěháme, můžeme nechat přes noc odležet v lednici. Rolky dáme na gril a grilujeme krátce z každé strany, sýr by se měl rozpéct. Dáme na talíře a zalijeme připravenou zálivkou.
Martina Mlsná
foto: www.bbcgoodfood.com