Vepřová šťavnatá žebírka jsou oblíbenou pochoutkou, která se báječně kombinuje s posezením u piva.
Tuto vepřovou dobrotu máme často spojenu s grilovačkami, ale byla by škoda se o ni připravit v chladných měsících. Vepřová žebírka si upečete i doma v troubě. Jak na to?
Ingredience
- 800 g vepřových žeber
- 3 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- pepř (dle chuti)
- hrubá sůl (dle chuti)
- chilli (dle chuti)
Příprava vepřových šťavnatých žebírek
Rozřezejte vepřová žebra na kousky a poté je rozložte na pekáči. Posolte je, přidejte k nim chilli, pepř a oloupaný a nakrájený česnek. Přilijte trochu oleje, podlijte vodou a pečte v troubě do té doby, než budou vepřová žebra křupavá a měkká (cca jeden a půl hodiny). Žebra kontrolujte a průběžně podlévejte vodou podle potřeby.
S čím si dáte vepřová šťavnatá žebírka?
Vepřová šťavnatá žebírka jsou pochoutkou, kterou je možné podávat s různými omáčkami a dipy. Vyberte si podle své chuti. Chuť žebírek znamenitě potrhne třeba sýrový a medový dip.
K této pochoutce si můžete dopřát různé přílohy, nejčastěji jsou vepřová šťavnatá žebírka podávaná s čerstvým pečivem, případně i se zeleninou.
Chcete si pochutnat na vepřových šťavnatých žebírkách bez nutnosti cokoliv připravovat? Zajděte si na ně do restaurantu Kandelábr. Více doporučení na tuto restauraci najdete zde.
foto: unsplash