Stále si kladete otázku, jak přinutit děti, aby jedly ryby? Máme pro vás řešení! Kupte filet lososa, rozmixujte ho nebo nakrájejte a udělejte z něj hamburger. Uvidíte, že toto děti sní rychleji, než se nadějete.
Říkáte si, že je škoda maso rozmixovat? Výsledek je tak vynikající, že litovat přestanete. Takovými plněnými houskami navíc můžete pohostit návštěvu, nebo ozvláštnit grilování.
Pro 4 mlsouny:
2 cibule
hrst petržele
400 g filet lososa
8 lžic strouhanky
1 vejce
sůl
pepř
1 lžíce citrónové šťávy
4 salátové listy
1 velké rajče
1 menší salátová okurka
2 lžíce oleje
4 lžíce majonézy nebo remulády
citron k podávání
Cibule oloupeme. Jednu nakrájíme na kostičky a druhou na kolečka. Filet omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Nakrájíme na malé kostičky. Nadrobno nakrájenou rybu smícháme s cibulí, petrželkou, polovinou strouhanky a rozklepnutým vejcem. Okořeníme pepřem, solí a citrónovou šťávu. Dáme na chvíli do lednice vychladit.
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu na plátky. Směs vytáhneme z lednice a namočenými dlaněmi vytvarujeme 4 větší placky. Každou placku obalíme ve zbytku strouhanky. Olej rozehřejeme a placky na něm z každé strany 4-5 minut restujeme. Na povrchu se vytvoří zlatavá krusta. Housky rozřízneme, z jedné strany pomažeme majonézou nebo remuládou, na ni rozložíme nakrájenou zeleninu a plátek mleté směsi. Podáváme s citronem na pokapání.
Martina Mlsná
foto: lecker.de