Koláč s želatinou a letními plody

Rybíz, jahody, ostružiny, borůvky a jiné plody, skvělé mlsání samo o sobě, Pokud jich máte dostatek, neváhejte a oslaďte si život touto lahůdkou.

 

Na asi 24 kousků:

 

300 g mouky

1 balíček pečícího prášku

špetka soli

300 g cukru

1 balíček vanilkového cukru

150 g nízkotučného tvarohu

7 lžic oleje

8 lžic mléka

1 kg plodů

12 plátků želatiny

500 g zakysané smetany

300 g bílého jogurtu

2 lžíce citronové šťávy

800 g šlehačky

meduňka

pečící papír

 

Mouku, kypřící prášek,100 g cukru, sůl a vanilkový cukr smícháme. Tvaroh, olej a mléko poté přidáme. Šlehačem vyšleháme do hladkého těsta. Plech o velikosti 25 x 440 cm vymažeme olejem a vyložíme pečícím papírem. Těsto na plech přendáme a uhladíme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na  175 °C. Pečeme asi 20 minut. Vytáhneme z trouby a necháme na mřížce vychladnout. Ovoce nakrájíme na malé kousky. Želatinu namočíme do vlažné vody. Smetanu, jogurt, citronovou šťávu a 200 g cukru smícháme. 2-3 lžíce dáme smetanového krému lehce ohřejeme. Želatinu vymačkáme a přidáme do teplé smetany. Přidáme další dvě lžíce krému a mícháme, až se vše rozpustí v hladký krém a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme do do tuha. Vyšlehanou smetanou těsto pomažeme ze všech stran. Těsto můžeme rozkrojit a namazat ho i vevnitř. Uhladíme. ozdobíme ovocem,zalijeme želatinou a necháme několik hodin chladnout. Podáváme ozdobené meduňkovými lístky.

 

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>