Papriky plněné mletým masem

Není nad jednoduchou přípravu. Příprava těchto plněných paprik vám nezabere více jak 20 minut.

Během půl hodiny, kdy se papriky zapékají si stihnete třeba přečíst noviny a odpočinout si.

 

Pro 4 mlsouny:

 

2 červené a 2 žluté papriky

1 cibule

150 g rýže

sůl

½ svazku jarní papriky

4 lžíce olivového oleje

400 g mletého masa

pepř

50 g kečupu

350 ml zeleninového vývaru

2 lžíce rajčatového protlaku

 

Z papriky odřízneme horní čtvrtku a odstraníme jádřinec. Odkrojené kousky nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cibuli omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme maso a asi 5 minut opečeme  Ochutíme solí a pepřem. Přidáme kečup, protlak, polovinu cibule a zalijeme vývarem. Necháme dalších 5 minut povařit. Uvařenou rýži slijeme a přimícháme k masové směsi. Papriky naplníme směsí a dáme je na plech. Vložíme do rozpálené trouby na 175 °C a pečeme 30 minut. Jakmile horní část zhnědne,  můžeme je přiklopit alobalem, aby se papriky příliš nespálily.

Po vytáhnutí z trouby posypeme zbylou jarní cibulí a podáváme.

 

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>