Není nad jednoduchou přípravu. Příprava těchto plněných paprik vám nezabere více jak 20 minut.
Během půl hodiny, kdy se papriky zapékají si stihnete třeba přečíst noviny a odpočinout si.
Pro 4 mlsouny:
2 červené a 2 žluté papriky
1 cibule
150 g rýže
sůl
½ svazku jarní papriky
4 lžíce olivového oleje
400 g mletého masa
pepř
50 g kečupu
350 ml zeleninového vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
Z papriky odřízneme horní čtvrtku a odstraníme jádřinec. Odkrojené kousky nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cibuli omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme maso a asi 5 minut opečeme Ochutíme solí a pepřem. Přidáme kečup, protlak, polovinu cibule a zalijeme vývarem. Necháme dalších 5 minut povařit. Uvařenou rýži slijeme a přimícháme k masové směsi. Papriky naplníme směsí a dáme je na plech. Vložíme do rozpálené trouby na 175 °C a pečeme 30 minut. Jakmile horní část zhnědne, můžeme je přiklopit alobalem, aby se papriky příliš nespálily.
Po vytáhnutí z trouby posypeme zbylou jarní cibulí a podáváme.
Martina Mlsná