Sýrovo-vločkové placky

Začněte snídani zdravě. Tyto netradiční placky vám budou určitě moc chutnat. Přidávají se do nich dva italské sýry. Ricotta, kterou jistě znáte a Taleggio.

Taleggio je čtverhranný sýr pocházející z Lombardie se zajímavou kvasnicovou chutí. Vyrábí z kravského pasterizovaného plnotučného mléka a zraje ve vlhkých horských jeskyních. Jeho kůrka je měkká, přirozená, růžově nahnědlé barvy s často nepravidelnými skvrnami našedlé plísně. Uvnitř je sýr měkký, trochu lepkavý, u středu bývá pevnější a zrnitý.

Díky zrání v solných lázních má jemnou oranžovou kůrku. Hodí se k přímé konzumaci, k vaření a především k zapékání.

 

Pro 2 mlsouny:

 

30 g vloček

25 g sýru Taleggio

50 g sýru Ricotta

1 vejce

50 g celeru

1 lžička oregána

1 lžíce oleje

lístky bazalky

 

½ stroužku česneku

1 lžička sýru ricotta

1 lžička rajčatového protlaku

0,5 lžičky medu

0,5 lžičky olivového oleje

 

Vločky zalijeme 40 ml vroucí vody, promícháme a necháme vsáknout. Ze sýru odkrojíme slupku a nakrájíme na drobné kousky. Spolu s ricottou a vejcem přimícháme k vločkám. Celer nakrájíme nahrubo. Za pomocí mixéru dohromady umixujeme celer, sýrové vločky a bylinky. Ochutíme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně na něj lžící přidáváme směs a na pánvi ji lehce přimáčkneme, aby vznikly placky. Každou placku opékáme zhruba 4 minuty z každé strany.

Na dip smícháme všechny přísady a podáváme s ještě teplými plackami.

 

Martina Mlsná

foto: www.edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>