Králičí maso je lehce stravitelné a náš žaludek moc nezatíží ani jeho orestovaná podoba. Zvláště pak, pokud se podává s chutnou bylinkovo rajčatovou omáčkou.
Recept uspokojí všechny, kdo milují italskou kuchyni. Pokud požadujete k pokrmu alespoň malou přílohu. Zvolte bílý chléb. Pokrm skvěle doplní suché červené víno.
Pro 4 mlsouny:
1 kg králičích stehen
80 g rajčatového pyré
60 g střídků z bílého chleba
60 g cibule
1 vejce
1 ančovička
mléko
hladká mouka
petržel
bazalka
oregano
kapary
česnek
200 ml suchého bílého vína
olivový olej
sůl
pepř
Vykostěná králičí stehna nakrájíme a maso umeleme. Pokud nevlastníme mlýnek na maso, necháme maso umlít u řezníka. Chlebovou střídku necháme odmočit v mléce a poté vymačkáme. V míse smícháme rozetřený česnek, vejce, sůl, pepř, nasekanou petrželku a nakonec i střídku. Nakonec to vše smícháme s masem. Za pomocí dlaní vytvarujeme kuličky. Pokud se lepí, poprášíme si dlaně moukou. Kuličky následně obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je zprudka opečte dozlatova. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém najemno nakrájenou cibuli orestujeme, kapary, ančovičku a vše zalijeme vínem. Přivedeme k varu a necháme víno zredukovat. Poté přidáme orestované karbanátky a rajčatové pyré. Zalijeme 260 ml vody, přiklopme pokličkou a vše dusme na mírném plameni 15 minut. Krátce před koncem vaření přidáme natrhané bylinky.
rdc