Koktejl Sidecar se skládá z koňaku, Cointreau a citronového džusu. O původu koktejlu se hojně debatuje. Pravděpodobně byl poprvé umíchán v pařížském Harry´s baru během první světové války.
V knize Davida A. Embury, The Fine Art of Mixing Drinks publikované již v roce 1948 se uvádí, že koktejl jako první ochutnal americký kapitán.
Drink byl nejspíš pojmenován podle postraního vozíku, na kterém byl kapitán do baru přivezen.
Koktejl je nejoblíbenější v Anglii a Francii, ale i u nás si nachází své místo. Vyzkoušejte si jej připravit i vy.
4 cl koňaku
2 cl Cointreau
2 cl citrónové šťávy
Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu. Nalijeme koňak, Cointreau a citrónovou šťávu. Protřeseme a přecedíme do sklenice naplněné drceným ledem. Podáváme s míchátkem. Můžeme ozdobit citrónovou kůrou.
rdc