The Sidecar

Koktejl Sidecar se skládá z koňaku, Cointreau a citronového džusu. O původu koktejlu se hojně debatuje. Pravděpodobně byl poprvé umíchán v pařížském Harry´s baru během první světové války.

V knize Davida A. Embury, The Fine Art of Mixing Drinks publikované již v roce 1948 se uvádí, že koktejl jako první ochutnal americký kapitán.

Drink byl nejspíš pojmenován podle postraního vozíku, na kterém byl kapitán do baru přivezen.

Koktejl je nejoblíbenější v Anglii a Francii, ale i u nás si nachází své místo. Vyzkoušejte si jej připravit i vy.

4 cl      koňaku

2 cl      Cointreau

2 cl      citrónové šťávy

Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu. Nalijeme koňak, Cointreau a citrónovou šťávu. Protřeseme a přecedíme do sklenice naplněné drceným ledem. Podáváme s míchátkem. Můžeme ozdobit citrónovou kůrou.

rdc

 

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>