O tom, že je maso zvěřiny vysoce aromatické, jste se mohli přesvědčit již při přípravě zajíce na pepři. Pokud nevíte co s kančí kýtou, rozhodně vyzkoušejte tuto pikantní úpravu. Char siu omáčku můžete zakoupit ve specializovaných prodejnách. Její příprava však není nikterak složitá a nezabere více než pár minut. Budete se jen olizovat.
Pro 4 mlsouny:
½ lžičky chilli
2 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce hoisin omáčky
4 lžíce suchého cherry nebo rýžového vína
1 lžíce fazolové pasty
3 lžičky česneku
2 lžíce zázvoru
600 g kančí kýty
1 lžíce sladového octu
Připravíme marinádu. Všechny ingredience kromě masa, důkladně promícháme. Použít můžeme i mixér. Omáčku poté rozdělíme do dvou mís. Jednu mísu dáme stranou. Do druhé mísy, přidáme k omáčce maso a promícháme. Necháme marinovat hodinu nebo i přes noc. Troubu rozehřejeme na 150°C. Maso dáme do pekáče. Dáme do trouby a pečeme přibližně 3 hodiny. Každou půl hodinu maso polijeme omáčkou. V polovině pečení maso v pekáči otočíme. Po vytažení z trouby maso nakrájíme na malé kousky. Na talíři pak polijeme zbytkem připravené marinády. Na ozdobení lze použít i chilli papričky. Podáváme s rýží a nakládanými okurkami.
rdc
foto: Holly A. Heyser