Kančí kýta na Char siu

char siu

O tom, že je maso zvěřiny vysoce aromatické, jste se mohli přesvědčit již při přípravě zajíce na pepři. Pokud nevíte co s kančí kýtou, rozhodně vyzkoušejte tuto pikantní úpravu. Char siu omáčku můžete zakoupit ve specializovaných prodejnách. Její příprava však není nikterak složitá a nezabere více než pár minut. Budete se jen olizovat.

Pro 4 mlsouny: 

½ lžičky chilli

2 lžíce medu

2 lžíce sojové omáčky

2 lžíce hoisin omáčky

4 lžíce suchého cherry nebo rýžového vína

1 lžíce fazolové pasty

3 lžičky česneku

2 lžíce zázvoru

600 g kančí kýty

1 lžíce sladového octu

Připravíme marinádu. Všechny ingredience kromě masa, důkladně promícháme. Použít můžeme i mixér. Omáčku poté rozdělíme do dvou mís. Jednu mísu dáme stranou. Do druhé mísy, přidáme k omáčce maso a promícháme. Necháme marinovat hodinu nebo i přes noc. Troubu rozehřejeme na 150°C. Maso dáme do pekáče. Dáme do trouby a pečeme přibližně 3 hodiny. Každou půl hodinu maso polijeme omáčkou. V polovině pečení maso v pekáči otočíme. Po vytažení z trouby maso nakrájíme na malé kousky. Na talíři pak polijeme zbytkem připravené marinády. Na ozdobení lze použít i chilli papričky. Podáváme s rýží a nakládanými okurkami.

rdc

foto: Holly A. Heyser


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>