Wurstsuppe

wurst

Velice jednoduchá zimní polévka pro všechny, kdo mají slabost pro jelita a jitrnice.

Tato specialita je v sousedním Rakousku nazývaná jako Wurstsuppe nebo také Metzelsuppe. V mnoha rodinách se podává jako polévka štědrovečerní.

Už jste ji někdy ochutnali? A chutnala Vám?

 

 

 

Pro 4 mlsouny:

1 malá cibule
50 g špeku
1 l vepřového vývaru
1 jelito
1 jitrici
100 g vařeného ne moc libového vepřového
1 lžička majoránky
1 lžička petrželky
sůl
pepř

Cibuli a špek nakrájíme najemno a na kapce oleje zpěníme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté vytlačíme ze střívka jelito a jitrnici a přimícháme do vývaru. Vepřové maso protlačíme přes mlýnek nebo nakrájíme na malé kousky a také přidáme do vývaru. Přidáme rozemnuté bylinky a dochutíme solí a pepřem.

Sandra Špačková
foto: Martin Bursch


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>