Pstruh v mandlovém kabátku

mandlovy pstruh

Pokud nemáte rádi kapra, ale chcete mít na vánoční tabuli rybu, pak jistě neprohloupíte nákupem pstruha.

V mase pstruha je jen malé množství menších kostí. Žeberní kosti se společně s páteří po tepelné úpravě dobře oddělují od masa a dobře se pak konzumuje.

Pstruh je vhodný ke všem kuchyňským úpravám včetně grilování. Následující recept zvládne i mlsoun-začátečník.

Nezbývá než popřát, dobrou chuť.

 

Pro 4 mlsouny:

4 pstruhy
šťáva ze 2 citronu
1 vejce
1/8 mléka
4 lžíce mouky
80 g mandlových plátků
máslo k pečení
sůl, pepř

Vykuchané ryby pečlivě omyjeme a následně osušíme. Ze všech stran pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vejce rozmícháme v talíři. Ryby postupně namáčíme v mléce, mouce, vejci a mandlích. Pstruhy opékáme na rozehřátém másle na středním plameni přibližně 12-16 minut. Jako příloha se hodí jakýkoli bramborový salát, brambory a třeba i křenová omáčka.

Sandra Špačková
foto: Michael Brauner


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>