Sněhové pusinky si našly na našich stolech své místo zcela oprávněně.
Když se nad nimi zamyslíme, vlastně jim vděčíme za to, že přišly na svět makronky. Díky nim také vždy využijeme i bílky, které nám po horlivém pečení svátečního cukroví zbudou.
V neposlední řadě se ale jedná o lahůdku, která naše mlsné jazýčky pěkně rozmazlí.
Pochlubte se v diskuzi, jak se vám povedly, nebo jak je děláte vy?
150 g krupicového cukru
50 g moučkového cukru
Bílky nejdříve ušleháme ve vodní lázni s polovinou krupicového cukru tak dlouho, než se cukr rozpustí. Nádobu vytáhneme a k bílkové hmotě přidáme citronovou šťávu a vyšleháme za pomocí mixéru na nejvyšší stupeň. Postupně po lžících přidáme zbylý cukr. Vyšleháme pevný sníh. Nakonec lehce vmícháme prosátý moučkový cukr. Sněhovou hmotou naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé pusinky. Pečeme při teplotě 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a pusinky necháme přibližně hodinu doschnout.
Hotové pusinky namáčíme do čokoládové polevy dle fantazie.
Martina Mlsná