Šťavnatý mrkvový salát s jogurtovým dresingem

V tomto chladném období na nás útočí nejen nízké teploty, ale také bacily. Tím nejmenším, co můžeme pro náš organismus udělat, je dodat mu dostatek vitaminů.

Stejně proslavený jako vitamin C je také vitamin A, který bývá často dáván do souvislosti s kvalitou zraku a jehož významným zdrojem je třeba mrkev. Pokud mrkev smícháte s vysokou koncentrací vitaminu C obsaženého v jablku, jistě vaše tělo potěšíte.

Pro 4 osoby:

100 g na kostičky nakrájenou slaninu

300 g mrkve

300 g salátu

2 lžíce piniových oříšků

3 lžíce šťávy z jednoho citrónu

150 g jogurtu

1 lžíce olivového oleje

5 lžic mléka

2 malá červená jablíčka

sůl, pepř, cukr

Slaninu do křupava opečeme na pánvi. Vyjmeme a necháme na utěrce vysušit. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Salát také očistíme, natrháme a osušíme. Oříšky opražíme na pánvi. Vyjmeme z pánve a necháme vychladit. Jogurt, olej, mléko a citrónovou šťávu smícháme a ochutíme solí a pepřem. Jablka omyjeme, okrojíme jádra a nakrájíme na malé kousky. Salát, jablka, slaninu a mrkev smícháme a nandáme na talíř. Posypeme piniovými oříšky a zalijeme jogurtovým dresingem.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>