Jedná se o svalový úpon bránice, dříve se mu také říkalo „řeznická panenka”, protože si ho řezníci nechávali pro sebe.
Tento šťavnatý kus masa díky svému prokrvení vyniká výjimečnou konzistencí a chutí. Má výraznou hovězí chuť.
Veverku lze rychle upéct na grilu nebo na pánvi. Někteří jsou přesvědčeni, že právě hunger steak je to jediné maso pro přípravu fajitas. Hodí se i k pečení.
Maso je poměrně tvrdé, ale tvrdost lze zmírnit nakrájením na tenké plátky skrz vlákno.
Pro 3-4 mlsouny:
600 –800 g hov. veverky
100 g másla
100 ml olivového oleje
5 plátků toastového chleba
2 lžíce hořčice
1 stroužek česneku
snítka rozmarýnu a tymiánu
sůl, pepř
Bylinky, olej, máslo a chléb si rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso nasolíme, opepříme, potřeme hořčicí a nakonec i připravenou bylinkovou směsí. Předáme do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Po upečení maso necháme 5 minut v klidu dojít a můžeme nakrájet a podávat. Jako přílohu podáváme brambory, salát nebo pečivo.
rdc
foto: unsplash
Doporučuji přidat 1 bílý jogurt a nechat naložené spolu s hořčicí a bylinkami v olivovém oleji několik hodin, nejlépe přes noc a v lednici. Maso zkřehne. Tousty nedávám, jsou to zbytečné kalorie… Kůrčička se udělá rychlým zatažením na rozpálené pánvi a poté osolit a opepřit, přidat česnek a šup do trouby a nevysušit!, to by byla škoda a nechat odpočinout určitě10 minut, pak teprve krájet.
Po vyjmutí masa se nechá osmahnout cibulka dohněda a ev. se zahustí šťáva kysanou smetanou (není nutné).
Cibulku někdo dává hned pod maso a šťávu rozmixuje, ale není to ono .
použila jste opravdu kvalitní VYZRALE hovězí maso ?