Drink byl kdysi známý pod názvem Red Snapper, protože dříve bylo považováno za příliš nevhodné dávat do souvislosti krev a koktejl.
Není přesně známo, zda byl drink skutečně pojmenován po tudorovské královně, která nechala vraždit stoupence jiné víry.
Traduje se, že ho v New Yorku v roce 1933 stvořil francouzský barman.
Jiní tvrdí, že aromatické přísady Bloody Mary smíchal poprvé „Lete“ Petit z Habry´s NEW York Baru v Paříži začátkem v roce 1921.
Tento drink se servíruje s celerovými a mrkvovými tyčinkami, řadí se do skupiny pick-me-ups, je účinný po každé náročné noci.
0,4 dcl vodky
2 dcl tomatové šťávy
1 dcl citrónové šťávy
tabasco
worchester
led
špetka soli a pepře
Rajčatovou a citrónovou šťávu nalijeme spolu s vodkou do vysoké, vychlazené sklenice, přidáme několik kapek worcesterské omáčky, tabasca, osolíme a opepříme. Velmi efektivně vypadá míchadlo z celerové natě, ale nemusíte se bát třeba ani sušených rajčat jako na obrázku.
Do drinku lze nastrouhat i křen záleží jen na vás, jak ostrý drink snesete.
rdc
foto: Johann Trasch_unsplash