Bloody Mary

bloody-mary

Drink byl kdysi známý pod názvem Red Snapper, protože dříve bylo považováno za příliš nevhodné dávat do souvislosti krev a koktejl.

Není přesně známo, zda byl drink skutečně pojmenován po tudorovské královně, která nechala vraždit stoupence jiné víry.

Traduje se, že ho v New Yorku v roce 1933 stvořil francouzský barman.

Jiní tvrdí, že aromatické přísady Bloody Mary smíchal poprvé „Lete“ Petit z Habry´s NEW York Baru v Paříži začátkem v roce 1921.

Tento drink se servíruje s celerovými a mrkvovými tyčinkami, řadí se do skupiny pick-me-ups, je účinný po každé náročné noci.

0,4 dcl vodky
2 dcl tomatové šťávy
1 dcl citrónové šťávy
tabasco
worchester
led
špetka soli a pepře

Rajčatovou a citrónovou šťávu nalijeme spolu s vodkou do vysoké, vychlazené sklenice, přidáme několik kapek worcesterské omáčky, tabasca, osolíme a opepříme. Velmi efektivně vypadá míchadlo z celerové natě, ale nemusíte se bát třeba ani sušených rajčat jako na obrázku.

Do drinku lze nastrouhat i křen záleží jen na vás, jak ostrý drink snesete.

rdc
foto: Johann Trasch_unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>