Naučte se péct vynikající rumovou bábovku jako od babičky.
Ingredience: 125 g másla, 150 g krystalového cukru, 80g moučkového cukru, 4 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 2 dl mléka, půl prášku do pečiva
Máslo utřeme s krystalovým cukrem (2 lžíce schováme) a prosetým kakaem, přidáme dvě lžíce rumu a žloutky z vajec a vše dobře rozšleháme. Prášek smícháme s moukou a postupně ji střídavě s mlékem vmícháváme do směsi. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj dvě lžíce cukru a pak jej lehce vmícháme do těsta. Tím naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a dáme péci do předehřáté trouby. Upečenou bábovku vyklopíme a polijeme bílkovou polevou.
Foto: freestock, Unsplash