Rolníkova polévka

Rolníkova polévka je velmi vydatné hlavní jídlo, a podobá se minestrone. Připravuje se především
z kořenové zeleniny, kterou je však možno vyměnit za jakoukouli jinou. Mrkev oškrábeme
a nakrájíme do délky prstu. Tuřín rovněž oloupeme a pokrájíme stejně jako mrkev. V hrnci
rozehřejeme olej. Připavenou zeleninu vmícháme a podusíme, přimícháme protlak a ještě chvíli
podusíme. Přidáme oloupaná rajčata a zalejeme vývarem. Poté okořeníme pepřem, oregánem
a solí. Přikryjeme a přivedeme k varu. Přimícháme makaróny a na mírném ohni vaříme 25
minut. Naloženou papriku necháme okapat a pokrájíme na malé kousky. Fazolky očistíme pod
tekoucí vodou, dokud nebude voda čirá, přidáme do polévky a chvíli povaříme. Posekanou
petželku a bazalku přidáme až těsně před podáváním.

1 cibule
1 česnek
250 g mrkve
150 g tuřínu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka loupaných rajčat
½ litru zeleninového vývaru
špetka čerstvě namletého pepře
špetka celerové soli
špetka oregána
100 g makarónů (nebo jiných těstovin)
60 g naložené (grilované) papriky možno nahradit naloženými sušenými rajčaty
160 g červených fazolí
1 lžíce bazalky
1 lžíce petržele
20 g čerstvého parmazánu

Polévku ozdobíme lístky bazalky a čerstvě nastrouhaným parmezánem.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>