Lasagne se sýrovo ořechovou omáčkou a špenátem

lasagne-unsplash

Máte rádi zapečná jídla a výrazné sýry?

Pak je pro Vás tento pokrm jako stvrořený.

I s přípravou omáčky a špenátu Vám zabere jednu hodinu.

Pokrm je velmi sytný, podávejte pro odlehčení s oblíbeným zeleninovým salátem.

Nezapomeňte se podělit s ostatními mlsouny, jak Vám chutnalo.

 

Pro 4 mlsouny:

Na omáčku:

3 lžíce másla
3 lžíce mouky
100 ml smetany ke šlehání
250 – 300 ml mléka
150 g sýru typu roquefort
50 g nasekaných vlašských ořechů
sůl
pepř
špetka muškátového ořechu
lžička citrónové šťávy

 
Na špenát:

750 g čerstvého špenátu nebo 400 g mraženého
sůl
3 lžíce másla
pepř
špetka muškátového ořechu

 
K dokončení:
200 g plátků lasagní
50 g strouhaného parmezánu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslo rozpustíme v hrnci. Přidáme mouku a asi minutu mícháme, až získáme světlou jíšku. Přilijeme smetanu a mléko a důkladně promícháme, aby nebyly hrudky. Povaříme asi 10 minut. Mezitím očistíme špenát a ve vroucí osolené vodě ho asi 2 minuty povaříme. Slijeme a necháme okapat. V hrnci rozpustíme máslo a špenát na něm krátce podusíme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Sýr nakrájíme a přimícháme do omáčky, spolu s ořechy, solí, pepřem, muškátovým ořechem a citronovou šťávou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu mléka.

Do pekáčku navrstvíme lasagne, špenát a omáčku, pokračujeme, až ingredience dojdou, tak aby poslední vrstvou byla omáčka. Navrch posypeme nastrouhaný parmezán. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.

Sandra Š.
foto: Mateusz Feliksik, unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>