Gurmánský festival láká na celou řadu novinek. Nové i známé kuchařské hvězdy, překvapivé novinky v gastronomii, které letí ve světě, výrazně vylepšená a pohodlná zázemí včetně nové pivní a vinařské zóny a celá řada dalších překvapení.
Kde a kdy?
Plzeň – 18. – 19. května
Liberec – 24. – 25. května
Pardubice – 15. – 16 června
„Každý rok se snažíme přijít s něčím novým, neokoukaným. Letos bude novinek celá řada. Všechny je těžké vyjmenovat, ale zmínil bych novou pivní zónu s velkokapacitním stanem s prezentací minipivovarů a živou kapelou po oba dny, novou vinařskou zónu s řízenými degustacemi našich nejlepších vinařství, plážovou barovou zónu s koktejlovými bary, nebo třeba důraz na prezentaci originálních menu, která dobývají a okouzlují světové festivaly,“ láká návštěvníky na festival jeho ředitel Petr Jirásek.
Beko Fresh Festival letos klade důraz také na ekologii – snahou organizátorů je maximálně omezit plastové obaly a nádobí používané vystavovateli i kuchaři. „Jsme velká akce, která osloví obrovské množství zákazníků. Je to první krok ve snaze nahradit plastové nádobí ekologičtějšími variantami a já věřím, že se setká s úspěchem,“ doufá Jirásek.
Festival myslí i na děti – velkým tahákem pro rodiny s dětmi se letos stane dětská zóna, která nabídne aktivity pro děti všech věkových kategorií – od zázemí pro batolata až po workshopy a naučný program pro starší děti s vlastní mini workshop stage. Veškerý program pro malé návštěvníky bude zdarma.
Na Beko Fresh Festivalu se představí známé kuchařské osobnosti v čele s tradiční „tváří festivalu“ Zdeňkem Pohlreichem. „Naší snahou je, aby byl letošní festival hravější, kreativnější, zábavnější. Novinky se opravdu dotknou téměř všeho, na co jsou návštěvníci zvyklí – od gastronomie, až po zázemí pro návštěvníky nebo doprovodného programu,“ uzavírá pozvání na letošní Beko Fresh Festival Petr Jirásek.