Jednoduché bezmasé jídlo – gnocchi s růžičkovou kapustou

Gnocchi mají tu výhodu, že mohou jít z lednice přímo na pánev a za pár minut na to je jídlo na stole.

Vyzkoušejte je v kombinaci s aromatickým sýrem a růžičkovou kapustou. Tyto přísady spolu s vlašskými ořechy vytvoří naprosto fantastický požitek.

Jídlo to není zrovna dietní, ale za uvaření stojí a nemusíte se za něj stydět ani před náročnou návštěvou.

Pro 4 mlsouny:

600 g růžičkové kapusty
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
menší hrst vlašských ořechů
5 lžíce olivového oleje
400 g gnocchi
100 g horského sýra (Bergkäse)

Do vroucí osolené vody dáme kapustičky a deset minut je na mírném ohni povaříme. Mezitím nasekáme nahrubo ořechy a orestujeme na nasucho na pánvi. Vyjmeme a dáme stranou vychladit. Na pánvi rozehřejeme olej. Dáme na něj gnocchi a na mírném ohni za občasného míchání povaříme. Pět minut před koncem na pánev přidáme i kapustičky. Sýr nastrouháme nahrubo. Těsně před koncem ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a posypeme sýrem. Důkladně promícháme a můžeme podávat.

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>