Na Beko Fresh festivalu ho i ochutnáte, protože Solný květ z Mallorky je oficiální solí Beko Fresh festivalu 2018
K solnému květu se nejenom, díky rozmanité škále příchutí čichá, ale hlavně se používá k dochucení jídel – konkrétně se s ním solí. Velmi vzácná sůl, často označovaná jako „královna solí“ nebo „kaviár mezi solemi“ se získává na Mallorce neobvyklým způsobem. Je nesmírně zdravá a má jedinečnou vlastnost zvýraznit přirozenou chuť pokrmů.
Solný květ z Mallorky je oficiální solí Beko Fresh festivalu 2018
Se solí FLOR DE SAL d’ Es Trenc se na Fresh Festivalu 2018 setkáte ve speciální restauraci Natural Mallorca a skoro na každém kroku, solit s ní také budou šéfkuchaři na všech předváděcích show. Na hlavním cooking pódiu vyzdvihne její přednosti a využití hlavní ambasador, Martin Kortus z Laboratoria studia Praha.
Co je na této soli vzácného? Její získání není běžné, jde o souhru zkušeností, trpělivosti a ideálních klimatických podmínek. Pouze souhra působení ranního oparu, slunce a vzduchu vytvoří na solných jezírkách na Mallorce tenkou vrstvu krystalek soli, která vypadá jako tenký led. Ta se ručně sbírá do proutěných košů a suší na slunci.
U této soli neplatí jenom, že je nad zlato, ale pokud jí jednou ochutnáte, získáte lásku na celý život. „V restauraci Natural Mallorca návštěvníci ochutnají navržená jídla k ideálnímu snoubení se Solným květem z Mallorky, jejichž kombinace chutí vám v ústech doslova exploduje.“
Flor de Sal d’ Es Trenc obsahuje až 20x více hořčíku, má 2x víc draslíku a vápníku a o dalších 80 minerálních a stopových prvků více než běžná mořská sůl. Obsah chloridu sodného je velmi nízký, a proto je sůl vhodná pro lidi s kardiovaskulárními chorobami.
„Na festivalu představíme jak Flor de Sal (Solný květ), tak i Sal Marina Virgen de Mallorca (panenská mořská sůl) jako čistě přírodní, nebo obohacenou různými bylinkami z organické produkce, jedlými květy či jinými příchutěmi navrženými ke kvalitnímu solení během vaření“ dodává paní Martina Kejlová z Natural Mallorca, dodavatele těchto výjimečných solí.
PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JE VÝHODNĚJŠÍ
Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři možnost si zakoupit vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.
Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!
VSTUPNÉ:
Na místě: 100 Kč jednodenní vstup (České Budějovice, Liberec)
Na místě: 150 Kč jednodenní vstup (Pardubice, Plzeň)
Předprodej s bonusem: 100 Kč vč. vstup + škola čepování piva Pilsner Urquell
ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma
KDY A KDE?
Pardubice, 16. - 17. 6. 2018 (Dostihové závodiště)