Už jste si někdy přivoněli k Solnému květu z Mallorky?

solny-kvet

Na  Beko Fresh festivalu ho i ochutnáte, protože Solný květ z Mallorky je oficiální solí Beko Fresh festivalu 2018 

K solnému květu se nejenom, díky rozmanité škále příchutí čichá, ale hlavně se používá k dochucení jídel – konkrétně se s ním solí. Velmi vzácná sůl, často označovaná jako „královna solí“ nebo „kaviár mezi solemi“ se získává na Mallorce neobvyklým způsobem. Je nesmírně zdravá a má jedinečnou vlastnost zvýraznit přirozenou chuť pokrmů.

Solný květ z Mallorky je oficiální solí Beko Fresh festivalu 2018 

Se solí FLOR DE SAL d’ Es Trenc se na Fresh Festivalu 2018 setkáte ve speciální restauraci Natural Mallorca a skoro na každém kroku, solit s ní také budou šéfkuchaři na všech předváděcích show. Na hlavním cooking pódiu vyzdvihne její přednosti a využití hlavní ambasador, Martin Kortus z Laboratoria studia Praha.

Co je na této soli vzácného? Její získání není běžné, jde o souhru zkušeností, trpělivosti a ideálních klimatických podmínek. Pouze souhra působení ranního oparu, slunce a vzduchu vytvoří na solných jezírkách na Mallorce tenkou vrstvu krystalek soli, která vypadá jako tenký led. Ta se ručně sbírá do proutěných košů a suší na slunci.

U této soli neplatí jenom, že je nad zlato, ale pokud jí jednou ochutnáte, získáte lásku na celý život. „V restauraci Natural Mallorca návštěvníci ochutnají navržená jídla k ideálnímu snoubení se Solným květem z Mallorky, jejichž kombinace chutí vám v ústech doslova exploduje.“

Flor de Sal d’ Es Trenc obsahuje až 20x více hořčíku, má 2x víc draslíku a vápníku a o dalších 80 minerálních a stopových prvků více než běžná mořská sůl. Obsah chloridu sodného je velmi nízký, a proto je sůl vhodná pro lidi s kardiovaskulárními chorobami.

Na festivalu představíme jak Flor de Sal (Solný květ), tak i Sal Marina Virgen de Mallorca (panenská mořská sůl) jako čistě přírodní, nebo obohacenou různými bylinkami z organické produkce, jedlými květy či jinými příchutěmi navrženými ke kvalitnímu solení během vaření“ dodává paní Martina Kejlová z Natural Mallorca, dodavatele těchto výjimečných solí.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JE VÝHODNĚJŠÍ

Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři možnost si zakoupit vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.

Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem! 

VSTUPNÉ: 

Na místě: 100 Kč jednodenní vstup (České Budějovice, Liberec)

Na místě: 150 Kč jednodenní vstup (Pardubice, Plzeň)

Předprodej s bonusem: 100 Kč vč. vstup +  škola čepování piva Pilsner Urquell

ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

KDY A KDE?

Pardubice, 16. -  17. 6. 2018 (Dostihové závodiště)


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>