Komu by se chtělo v horkých letních dnech péct a přitápět si troubou.
Mlsná nás ale honí i v létě. Jak ji zahnat?
Připravte tuto letní dobrotu, smlsnou si všichni stolovníci.
Jen pozor, byť je uvnitř müsli a ovoce, je to pořádná kalorická bomba.
Podělte se s námi, jak vám chutnalo…
Na formu o velikosti 24 x 24 cm:
200 g ořechového müsli
5 plátků želatiny
250 g plodů (rybíz, borůvky, maliny apod.)
1 lžíce marmelády
500 g tvarohu
100 g cukru
1 limeta
200 ml smetany ke šlehání
olej na vymazání formy
Máslo rozpustíme a smícháme s dvěma lžícemi cukru a müsli. Dno formy potřeme olejem a vyložíme müsli směsí, kterou rovnoměrně zarovnáme. Dáme asi na 30 minut vychladit.
Želatinu namočíme do studené vody. Ovoce očistíme a smícháme s marmeládou. Z limety nastrouháme kůru a poté ji rozpůlíme a vymačkáme. Tvaroh, mascarpone, zbylý cukr, šťávu a kůru z limety smícháme. Smetanu vyšleháme. Želatinu vymačkáme a smícháme s trochou tvarohového krému. Nakonec přimícháme všechnu směs i šlehačku. Směs nandáme na müsli a zorovnáme. Navrch rozprostřeme ovocnou směs a lehce zatlačíme do krému. Dáme alespoň na 3 hodiny vychladit a ztuhnout.
Sandra Š.