První ročník BOSCH FRESH FESTIVALU pod Ještědem nabídl pohodový víkend

bff2017

Krásný park v centru města Liberec, tisíce gurmánů, výborní kuchaři, restaurace, pivovary a vinařství a k tomu letní počasí. To byl víkendový Bosch Fresh festival, který se prvním rokem uskutečnil v parku u bazénu v Budyšínské ulici.  Návštěvníci zde mohli zažít klasickou i netradiční gastronomii, živé kuchařské show a kulinářské workshopy nebo si zvolit TOP restauraci regionu. 

„Návštěvníci i kuchaři si festivalový víkend skvěle užili. Kuchaři lákali okolo chodící návštěvníky na své speciality, kterým málokdo odolal. Letošní program Bosch Fresh Festivalu byl plný exotiky, ale i tradiční kuchyně. Děkujeme všem severočechům, kteří se na nás přišli podívat a věříme, že si festival užili“ říká Martin Nauš, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

Známé tváře s výjimečnými pochoutkami

Sobotní program zahájil šéfkuchař Robert Sklenář z Liberecké restaurace Benada, Clarion hotelu Zlatý Lev. Program dále gradoval od pravého poledne, kdy na hlavním pódiu vystoupil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který připravil Jakubské mušle s kuskusem a zeleninou nebo chobotnici s římským hrachem a chorizem a připojil i interaktivní show v Bosch workshop stage, kde vařil s regionální potravinou Libereckého kraje, spolu se studenty regionálních hotelových škol a potravinářských učilišť. Kromě Zdeňka Pohlreicha podpořily sobotní program i známé tváře FTV Prima, která je již 3.rokem spolupořadatelem festivalu. Nechyběla Klára Michalová, šéfredaktorka titulu Prima Fresh, která si přizvala herce a moderátora Davida Gránského nebo hvězda seriálu Ohnivý kuře, Viet Anh Doan, který představil skvělou Vietnamskou kuchyni. Moderátorsky opět excelovala Sandra Parmová, která po celou dobu festivalu provázelo kulinářskými workshopy na Bosch workshop stagi.

Hlavní hvězdou nedělního programu se stal šéfkuchař Marcel Ihnačák. Skvělé show však předvedli i ostatní kuchaři, jako například Radek David, který do svého menu zařadil i netradiční barokní recept, dále Filip Töpfer s delikatesami z husích jater nebo Pavel Býček z michelinské restaurace Alcron.

Gurmánské zážitky i podpora dobré věci

Avšak festival není jen o vystoupeních kuchařských es, ale představuje návštěvníkům také netradiční gastronomické směry nebo podporuje zajímavé projekty.

Stany ŠACH MAT ve spolupráci s kuchařem Petrem Ocknechtem, Barman.cz mixologa Tomáše Kubíčka, Husí játra Filipa Töpfera nebo Extrémní catering Tomáše Drastíka vydávaly, v sekci zážitkové gastronomie, své netradiční lahůdky a znovu se potvrdilo, že ochutnat barakudu, koprovku v bublině nebo cvrčka na másle lidi táhne a fascinuje.

Celým víkendem se pak prolínal projekt Regionální potravina Libereckého kraje, do kterého se zapojili jak vystupující kuchaři, tak  8 hotelových škol a potravinářských učilišť zřizovaných krajem. Mladí učni a budoucí kuchaři se stali součástí workshopových show Zdeňka Pohlreicha a dalších kuchařů na Bosch worskhop stagi a připravili skvělá jídla z místních oceněných produktů a surovin.

Severočeskou restaurací roku se stal Restaurant Benada

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Severočeské restauraci regionu, kterou z 10 soutěžních restaurací vyhrála, restaurace Benada pod vedením šéfkuchaře Roberta Sklenáře. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená z vystupujících kuchařů.

Více info na webu www.freshfestival.cz, Facebook Fanpage nebo na Instagram.com/fresh_festival.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>