Kachní maso má vynikající, jemnou chuť a přesto, že se jedná o nejtučnější drůbeží maso, neváhejte a dopřejte si ho.
V kombinaci s kávovo-čokoládovou omáčkou je to lahoda, kterou prostě musíte ochutnat.
Recept je z kuchařské školy Chefparade a uvařit jej není těžké.
Pokud budete mít problém s karamelem, pomoc hledejte zde.
Pro 2 mlsouny:
2 porce espressa
30 g čokolády na vaření
15 g másla
sůl, pepř
Kachní prsa očistíme. Z části kůže si připravíme škvarky – kůži nakrájíme na velmi malé kostičky a upražíme. Kachní prsa zprudka opečeme ze všech stran. Na pánev přidáme malinko hnědého cukru a rozpustíme na karamel. Zalijeme připravenou kávou, povaříme, trochu osolíme a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku prohřejeme a nakonec zjemníme máslem. Podáváme s kachními škvarky.
Zdroj + foto: Chefparade.cz
Potěšte své blízké dárkem dárkovým poukazem. V Chefparade spustili oblíbenou akci na 3+1 dárkové poukazy. Kupte si 3 poukazy na kurzy vaření a 4. od dostanete zdarma!