Nasbírali jste čerstvé houby (nejlépe praváky) a chcete si pochutnat na lehkém a rychlém pokrmu z nich?
Pak je následující recept pro Vás ten pravý.
Stačí připravit vynikající bylinkovou zálivku, krátce osmahnout houby a podávat s mozzarellou a salátkem a lehký obě či večeře jsou na světě.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Pro 4 mlsouny:
10 g lístků bazalky
5 g lístků oregána
sůl
100 ml slunečnicového oleje
100 ml olivového oleje
300 g pravých hub
1 celá mozzarella
3 lžíce olivového oleje
pepř
2 lžíce šťávy z citrónu
3 větvičky oregána
Na bylinkový olej smícháme bylinky, špetku soli, citrónovou šťávu, oleje a rozmixujeme. Necháme vystydnout v lednici. Saláty očistíme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Houby nakrájíme na plátky. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a houby na něm 2 – 3 minuty opečeme. Ochutíme solí a pepřem. Na talíř položíme plátky sýru a navrch rozvrstvíme houby a salát. Zakápneme citrónovou šťávou a bylinkovou zálivkou.
Sandra Š.