Losos je na přípravu velmi jednoduchý a velmi mu sluší minutková úprava.
Připravovat jej lze jak vcelku, tak nakrájený na menší kousky. Stačí chvíli opéct, nebo dát na gril a je hotov.
Tip: Kdo by neměl rád lososa, může jej nahradit například treskou, ta je také chutná v kombinaci s těstovinami.
Pro 4 mlsouny:
1 cibule
400 g fileta lososa
350 g těstovin
2 lžíce oleje
1/8 l suchého bílého vína
sůl, pepř
kůra z jednoho citrónu
bazalka
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vod. Cuketu očistíme a nakrájíme na tenká polokolečka.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Filet nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme do pánve. Rybu krátce opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme z trouby. Na pánev dáme cibuli a cuketu a krátce orestujeme. Přidáme mascarpone, víno a stejné množství vody. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Těstoviny slijeme. Bazalku natrháme a přidáme do pánve. Nakonec přimícháme i lososa. Prohřejeme a podáváme s těstovinami.
Martina M.