Vepřová panenka po mediteránsku

Vepřová panenka je na přípravu velice snadná. Stačí ji očistit, krátce naložit a vložit do trouby či na gril.

Často při její přípravě děláme tu chybu, že ji uděláme příliš a tím ji vysušíme. Maso tak ztrácí na kvalitě a už si na něm tolik nepochutnáme.

Ať připravujeme panenku jakkoli, měla by být uvnitř růžová, ale nesmí být krvavá.

Zkuste si ji připravit na mediteránský způsob.

Pro 4 mlsouny:

3 větvičky rozmarýnu
5 větviček tymiánu
2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
sůl
pepř
2 – 3 lžíce červeného vína
600 g vepřové panenky

Bylinky a česnek nasekáme najemno. Smícháme s olejem, solí, pepřem a vínem. Očištěnou panenku naložíme do marinády a necháme alespoň hodinu marinovat.

Příprava v troubě:
Maso orestujeme ze všech stran na pánvi, jen krátce, aby se zatáhlo. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 15 – 18 minut. Poté zabalíme do alobalu a necháme asi 3 minuty dojít.

Příprava na grilu:
Maso dáme na gril a grilujeme asi 10 minut z každé strany.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>