Pomazánka z medvědího česneku chutná výborně na čerstvém pečivu, ale také jako „dip“ k bramborám nebo masu. Chutná nejlépe, když necháte alespoň 30 minut odležet.
Tip: Uložte si trochu medvědího česneku do mrazáku, ať si z něj můžete tuto dobrotu připravit také mimo sezónu.
Byla by škoda neochutnat jej k kombinaci s masem připraveným na grilu.
Pro 4 mlsouny:
250 g tvarohu
150 g plnotučného jogurtu
2 lžíce olivového oleje
50 g medvědího česneku
Okurku oloupeme, podélně rozřízneme a lžičkou vydlabeme semínka. Nahrubo nastrouháme. Tvaroh smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme přidáme olej a přimícháme okurku. Medvědí česnek nasekáme a přimícháme do tvarohu. Necháme chvíli odležet a můžeme se do toho pustit.
Martina M.