Salát z červené čočky s chřestem

barevny-salat-v-misce

Červená čočka je nenáročná na přípravu a je dobrá nejen v indických pokrmech.

Zkuste si z ní uvařit polévku a taky tento výborný salát.

Je lehký, ideální do teplých dní a protože chutná dobře i za studena, můžete si jej vzít s sebou třeba do práce na svačinu.

Pokud by vám porce nestačila, přikusujte čerstvou křupavou bagetu.

 

Pro 4 mlsouny:

200 g červené čočky
750 g zeleného chřestu
sůl, pepř
2 šalotky
pažitka
3 lžíce bílého vinného octa
1 lžička pikantní hořčice
½ lžičky medu
3 lžíce olivového oleje
200 g kozího sýra

Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Z chřestu uřízneme zdřevnatělé konce a v případě potřeby oloupeme. Chřest povaříme ve vroucí osolené vodě po dobu 5 minut. Slijeme a zchladíme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pažitku nakrájíme na kolečka.Uvařený chřest nakrájíme na menší kousky. Čočku slijeme. Ocet, hořčici a med smícháme a dochutíme solí a pepřem. Přišleháme olej a v případě potřeby dochutíme. Čočku, chřest, pažitku a šalotku smícháme s připravenou zálivkou. Navrch rozdrobíme sýr a podáváme.

Martina M.
foto: Farhad Ibrahimzade, Unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>