Pesto z medvědího česneku

pesto z medvediho cesneku

Medvědí česnek je bylinka, která voní a chutná po česneku a je oblíbenou jarní pochoutkou zvířat, jak napovídá název, především medvědů.

Medvědí česnek má stejné aroma a podobnou chuť jako klasický česnek, výhodou však je, že konzumenta pak neprovází žádný zápach jako u klasického česneku.

Pesto z medvědího česneku můžete připravit do zásoby a uložit na několik týdnů do mrazáku. Chutná výborně s těstovinami a křupavým pečivem.

svazek (cca. 5 dkg) medvědího česneku
hrst vlašských ořechů
3 lžíce olivového oleje
sůl
30 g parmezánu

Medvědí česnek umyjeme. Listy rozmixujeme spolu s vlašskými ořechy a postupně přiléváme olej. Poté přisypeme nastrouhaný parmezán a dochutíme lehce solí – pozor, parmezán je sám o sobě dost slaný. Pesto je chutnější, když se nechá chvíli odležet v lednici.

Martina M.
foto: Elido Turco – Gigi


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>